"Urate da` bune" ( Caramele )

de Ela68 in Dulciuri, 26 Ian 2015 | 4592 vizualizari

 

Nu stiu daca ati avut vreodata senzatia ca nu mai puteti gandi daca nu mancati ceva dulce, ca va tarati ca beduinul in desert dupa un strop de apa, ca ati vrea chiar si zahar gol sau orice dulcegarie sa va reveniti. Asa mi s-a intamplat mie duminica seara. Aveam in casa doar zahar, unt si smantana pentru gatit. Tot cotrobaind prin dulap am dat si de ceva seminte crude de floarea soarelui. Cam asa au rezultat aceste caramele delicioase. Ce-i drept, urate foc.

 

INGREDIENTE

  • 150 gr zahar
  • 50 gr unt
  • 80 mlsmantana pentru gatit
  • 60 gr seminte floarea soarelui
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Urate da` bune" ( Caramele ):

1. Am prajit semintele, sa aibe un plus de aroma.

2. Topim zaharul, avand grija sa nu-l ardem si incoropram untul. Aveti grija ca frige, asadar, lasati putin sa se topeasca, apoi amestecati. Dupa ce  s-a inglobat, pret de un minut dureaza, adaugati si smantana pentru gatit.

3. Lasati inca un minut sau doua pana s-a legat bine si adaugati si semintele.

4. Rasturmati continutul pe o foaie de copt unsa cu unt, nivelati  si asteptati sa se raceasca.

5. In momentul in care se raceste, se poate taia cu cutitul sau, cu ajutorul unei lingurite se formeaza bilute..........ca n-am avut timp sa le dau forma, caci glicemia zbiera de mama focului.

 

TIPS-URI

1

trebuia sa le mai tin un minut sa fie putin mai tari, in total cam 5 minute din momentul in care zaharul e topit

2

cantitatile pot varia, principalul e sa stiti cand sa opriti din fiert :)

Daca ti-a placut reteta noastra ""Urate da` bune" ( Caramele )" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Caramele din lapte condensat